VO-congres: Vensters-workshop over doorstroom van vo naar hbo

Vensters-Icon_App-Bijeenkomsten.png

Het VO-congres vindt plaats op donderdag 26 maart in Nieuwegein. Het thema is: Samenwerken doe je niet alleen. Tijdens dit congres organiseert Vensters samen met Fontys Hogescholen de workshop: Studentsucces in het hoger onderwijs, een gezamenlijke verantwoordelijkheid!

Deze workshop (nummer 45) over aansluiting en doorstroom van vo naar hbo wordt in beide workshoprondes aangeboden door Mia van Rijsewijk en Rob Doorleijers, onderwijsconsultants van Fontys Hogescholen.

Studiesucces

Het Fontys-programma Studiesucces kent drie pijlers: de loopbaanketen, studentcoaching en onderwijsontwikkeling. Op basis van kwantitatief en kwalitatief onderzoek worden instrumenten, methodieken en interventies binnen deze drie pijlers ontwikkeld die studiesucces positief beïnvloeden.

In de workshop delen we een aantal van deze interventies en onderzoeksresultaten, met name gericht op de aansluiting en doorstroom van vo naar hbo. Daarnaast laten we zien hoe doorstroomdata ingezet wordt in de verbetering van aansluiting. Ook gaan we graag in gesprek over de wijze waarop samenwerking met het toeleverend onderwijs in de aansluiting en doorstroom kan worden versterkt.

Het belooft een interessante workshop te worden! Zien we u daar? Schrijf u vandaag nog in!
VO-congres 2020.png