Indicatoren Bedrijfsvoering worden niet gebouwd

Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

De indicatoren die in de oude versie van Scholen op de kaart onder Bedrijfsvoering vielen, zijn niet gebouwd in de vernieuwde versie. Het gaat om de indicatoren Bevoegd gegeven lessen, Scholing personeel praktijkonderwijs, Personeel (incl. verzuim) en Schoolkosten.

Aan de hand van de input van de klankbordgroep van Vensters, bezoekersonderzoek én de werkgroepen Vernieuwing van scholenopdekaart.nl is besloten deze indicatoren niet te bouwen. Voor schoolkosten geldt dat er geen eenduidige definitie beschikbaar is. Als deze er wel zou zijn, dan kan het wenselijk zijn de indicator toe te voegen aan scholenopdekaart.nl. Voor de andere indicatoren geldt dat zowel ouders als scholen aangeven deze niet interessant te vinden voor de website.

Verkeerde interpretatie

Het zijn volgens scholen ook gegevens die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden door ouders. Voorbeelden hiervan zijn: een hoog percentage ‘Anders bevoegd’ bij Scholing personeel praktijkonderwijs en personeelsgegevens die alleen op instellingsniveau beschikbaar zijn (in plaats van op vestigingsniveau).

NB De indicatoren die onder Bedrijfsvoering vielen, krijgen in de toekomst mogelijk een plek in een ander informatieproduct van de VO-raad, de Benchmark PO&VO.