Eerste Benchmark PO&VO gepresenteerd

Vensters Icon_App Vensters.png

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VO-raad op 26 november is de eerste Benchmark PO&VO gepresenteerd. Schoolbesturen in het voortgezet onderwijs kregen meer informatie over hun eigen benchmark voor het funderend onderwijs: een uniek informatieproduct op schoolbestuursniveau.

De ontwikkeling van een benchmark komt voort uit de wens van zowel het primair als het voortgezet onderwijs om beter te leren van elkaar, zich beter te verantwoorden richting de buitenwereld en meer regie te hebben over het ‘verhaal’ van de sector. Zo werken schoolbesturen in het funderend onderwijs samen aan een sterke sector.

In een videoboodschap vertellen drie schoolbestuurders waarom meedoen aan de benchmark belangrijk is.

Schermafbeelding hoofdthema's dashboard.png

Wat is de Benchmark PO&VO?

In ons eerdere bericht Denk mee over de ontwikkeling van de benchmark leest u wat de Benchmark PO&VO inhoudt. Bekijk deze animatie voor een eerste indruk van de online omgeving (het dashboard). Tot eind januari is het dashboard een besloten omgeving, daarna wordt het openbaar gemaakt. Ga naar benchmarkpovo.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van de benchmark. Op vo-raad.nl kunt u achtergrondinformatie over de benchmark vinden.

Samenhang informatieproducten

De Benchmark PO&VO maakt vergelijken van middelen mogelijk op schoolbestuursniveau en is daarmee primair bedoeld voor schoolbesturen. Hiermee is het een logische aanvulling op de bestaande informatieproducten van de PO-Raad en VO-raad, zoals Scholen op de kaart en Samenwerkingsverbanden op de kaart.