Geactualiseerde gegevens

Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

Er zijn geactualiseerde gegevens beschikbaar bij de indicator Oordeel Onderwijsinspectie en in het Managementrapport Prognose aantal leerlingen.

Onderwijsresultatenmodel

De indicator Oordeel Onderwijsinspectie is geactualiseerd met nieuwe gegevens uit het Onderwijsresultatenmodel van de inspectie. Op scholenopdekaart.nl wordt deze informatie getoond bij ‘Wat zegt de inspectie over de school?’ in het hoofdstuk Resultaten. De inspectie-indicatoren zijn te vinden bij ‘Bekijk de onderwijsresultaten volgens de inspectie’. De inspectie-indicator Examencijfers is leeg, vanwege het ontbreken van het centraal examen vorig schooljaar. U kunt de gegevens toelichten en publiceren. Eind april worden de gegevens automatisch gepubliceerd.

Prognosegegevens

Het Managementrapport Prognose aantal leerlingen is geactualiseerd met de prognosegegevens 2020-2021 van VOION. Het rapport is beschikbaar op school- en bestuursniveau.

Let op: Bij deze actualisatie is de prognoseberekening voor havo en vwo gecorrigeerd. Uit analyse van de prognosegegevens 2019-2020 bleek namelijk dat er voor sommige scholen en besturen een afwijkende prognose voor havo- en vwo-leerlingen was ten opzichte van de prognoseberekeningen uit voorgaande jaren. Bekijk de prognose van 2020-2021 dus goed en pas uw eerdere analyses indien nodig aan.