MV-rapport Interne doorstroom

Vensters Icon_App Management Venster.png

De geactualiseerde school- en bestuursrapporten Interne doorstroom zijn te vinden in het ManagementVenster. Het schoolrapport geeft inzicht in de onderbouwsnelheid en het bovenbouwsucces van uw school en toont de leerlingenstromen binnen de school. Het bestuursrapport toont deze inspectie-indicatoren van de scholen binnen uw bestuur.

In het schoolrapport vindt u ook het zogenaamde hinkelpad. Dit toont voor de laatste drie jaar de leerlingenstromen binnen de school. U ziet per schooljaar de onvertraagde doorstroom, opstroom, afstroom, uitstroom en zittenblijvers. Zowel de absolute aantallen als de percentuele aantallen worden getoond.

Onderwijsresultatenmodel

Het Onderwijsresultatenmodel is onderdeel van het Toezichtskader van de inspectie. De inspectie heeft met het Onderwijsresultatenmodel een absolute norm voor de onderbouwsnelheid en het bovenbouwsucces vastgesteld. Bij onderbouwsnelheid wordt gekeken naar de overgang tussen leerjaar 1, 2 en 3. Bij bovenbouwsucces wordt gekeken naar de overgang tussen de leerjaren 3, 4 (, 5 en 6) en het behalen van het diploma.