Vso-vragenlijst beschikbaar in Vensters

Vensters Icon_App Tevredenheid.png

Voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs is vanaf nu de Vensters-vragenlijst voor het onderzoeken van tevredenheid en sociale veiligheid van leerlingen (vso) beschikbaar. Dat betekent dat het direct mogelijk is om onderzoeken te starten via Vensters. Onze nieuwe vragenlijst, die we hebben opgesteld in samenwerking met Praktikon, is geanalyseerd en betrouwbaar bevonden. Met de Vensters-vragenlijst kunt u voldoen aan de wettelijke verplichting om de sociale veiligheid van leerlingen in en rond te school te monitoren. U krijgt met het onderzoek dus niet alleen waardevolle informatie, maar u voldoet ook aan de monitoringsplicht. U heeft tot en met april om de tevredenheid en sociale veiligheid met onze nieuwe vragenlijst te onderzoeken.

Veiligheid op school

De Monitoring Sociale Veiligheid (MSV) is een vast onderdeel van het onderzoek naar leerlingtevredenheid. Volgens de wet 'Veiligheid op school' bent u verplicht de resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid aan te leveren bij de inspectie. Op dit moment is er nog geen rapport van het onderzoek beschikbaar in Vensters (houd de nieuwsbrief Vensters PO in de gaten voor updates). De vso-scholen die gebruik maken van onze vragenlijst kunnen de gegevens zelf aanleveren bij de inspectie.

Direct aan de slag met de vragenlijst?

·       ga naar vensters.nl en log in
·       ga naar de module Mijn Scholen op de kaart
·       klik op de indicator Tevredenheid leerlingen VSO
·       volg de instructies op de pagina

Ziet u de indicator Tevredenheid leerlingen VSO niet in het overzicht van indicatoren? Dan kan het zijn dat voor uw account nog niet de juiste rechten zijn ingesteld. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze Supportdesk via support@kennisnet.nl of 0800 321 22 33.

Heeft u inhoudelijke vragen? Stuur dan een mail naar vensters@poraad.nl.