Terugkoppeling klankbordgroep 10 november

17 Vensters-Icon_PNG_App-Bijeenkomsten.png

Op 10 november zijn we digitaal bijeengekomen met de klankbordgroep Vensters. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Naast een terugblik op 2020 en een vooruitblik op 2021 zijn er enkele vragen voorgelegd.

Terugblik

Bij de terugblik op 2020 is gesproken over de vernieuwde versie van scholenopdekaart.nl, over de visualisatie van het Onderwijsresultatenmodel en over de vernieuwde vragenlijst voor Tevredenheid leerlingen. Aan de klankbordgroepleden is gevraagd om met elkaar te bespreken of enkele indicatoren terug moeten komen op scholenopdekaart.nl. Het gaat om de indicatoren die eerder onder Bedrijfsvoering vielen: Bevoegd gegeven lessen, Scholing personeel praktijkonderwijs, Personeel (incl. verzuim) en Schoolkosten. Daarnaast hebben we besproken of er behoefte is om bepaalde indicatoren (digitalisering, tevredenheid medewerkers) toe te voegen. Wilt u hier meer over weten, stuur dan een e-mail naar vensters@vo-raad.nl.

Vooruitblik

Bij de vooruitblik op 2021 is gesproken over het verbeteren van de zoekfunctionaliteit op scholenopdekaart.nl en het toevoegen van bewaren en/of vergelijken van scholen. Daarnaast is aangegeven dat in de eerste twee weken van 2021 de landelijke campagne is om de bekendheid van de website te verhogen. Eind januari volgt dan een naamsbekendheidsonderzoek (zie ook het bericht Resultaten naamsbekendheidsonderzoek 2020) en in maart doen we een bezoekersonderzoek om te achterhalen wat bezoekers van de website vinden.