Denk mee over de ontwikkeling van de benchmark

17 Vensters-Icon_PNG_App-Bijeenkomsten.png

De VO-raad zoekt beleids- en stafmedewerkers die inhoudelijk willen bijdragen aan het ontwikkelen van de benchmark met indicatoren over bedrijfsvoering en onderwijs.

Wat is de benchmark?

Al tien jaar is er Scholen op de kaart voor de verantwoording van scholen. In samenwerking met het ministerie van OCW en de PO-Raad is het project van de benchmark gestart om de verantwoording van besturen te versterken. De benchmark laat zien hoe besturen het doen, bijvoorbeeld hoe financiële middelen worden ingezet.

Door de vergelijking tussen besturen, kunnen besturen met elkaar in gesprek en van elkaar leren. De benchmark is ook beschikbaar voor teams binnen de school en voor gesprekken met de GMR, ouders en leerlingen. Zo helpt de benchmark straks ook bij een heldere verantwoording richting intern toezicht en de inspectie. Net als bij Scholen op de kaart staat het verhaal bij de cijfers centraal. Voor de algemene ledenvergadering van de VO-raad is onderstaande video gemaakt met meer informatie.

Werksessies samenstellen benchmark

Vanaf februari gaan twee werkgroepen van start rond de thema’s onderwijskwaliteit (12 februari en 4 maart) en bedrijfsvoering en financiën (14 februari en 6 maart). Per thema komen de werkgroepen om te beginnen twee keer bij elkaar. In de werkgroepen wordt de inhoudelijke basis gelegd voor een benchmark die samen met Vensters ontwikkeld gaat worden. Wilt u meedenken over de benchmarkthema’s onderwijskwaliteit of bedrijfsvoering en financiën en bent u beschikbaar op beide data? Dan bent u van harte welkom! Wilt u meer weten? Mail dan gerust naar vensters@vo-raad.nl.