Nieuwe periode tevredenheidsonderzoeken

Vensters Icon_App Tevredenheid.png

Op 1 november start de nieuwe afnameperiode om de vragenlijsten Tevredenheid leerlingen en Tevredenheid ouders af te nemen.

Sociale veiligheid

Scholen zijn verplicht jaarlijks de sociale veiligheid te monitoren en deze gegevens beschikbaar te stellen aan de inspectie. Lees meer over het toezicht van de inspectie. Wanneer u de Vensters-vragenlijst Tevredenheid leerlingen afneemt, voldoet u direct aan de monitoringsplicht. In deze vragenlijst zijn namelijk vragen opgenomen om de (verplichte) sociale veiligheid te monitoren. Daarnaast kunt u binnen Vensters uw gegevens direct naar de inspectie verzenden. Scholen met praktijkonderwijs die de ProZO!-vragenlijst afnemen kunnen hun resultaten over sociale veiligheid in de toekomst ook verzenden via Vensters aan de inspectie.

Tevredenheid ouders

Als u de Vensters-vragenlijst Tevredenheid leerlingen uitzet, is het handig ook direct de ouders bevragen naar hun tevredenheid. Over het algemeen werkt het respons verhogend wanneer leerlingen en ouders in dezelfde periode bevraagd worden. Als u de Vensters-vragenlijst Tevredenheid ouders afneemt, kunt u de resultaten van de vragenlijst bekijken in het rapport Tevredenheid ouders in het ManagementVenster.

Onderzoeksaanbieders

U kunt de Vensters-vragenlijst ook afnemen via een aantal externe onderzoeksaanbieders. Als u bij hen de Vensters-vragenlijst afneemt, worden de gegevens automatisch naar Mijn Scholen op de kaart gestuurd. U kunt de gegevens vervolgens toelichten en publiceren op scholenopdekaart.nl. Bekijk een overzicht met alle onderzoeksaanbieders.

Wilt u meer weten over de afname via Vensters? Bekijk dan onze ondersteuningsdocumenten.